شربت عسل ترنجبین یا عسل خارشتر یا کنار یک لیوان صبح ناشتا میل شود و همچنین ژل رویال روزانه نیم گرم به صورت زیر زبانی، از خوردن چربیها و مواد قندی و سرخ کردنی ها پرهیز شود . خوردن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در وسط غذا مفید است .
تاثیر عسل بر درمان کبد چرب
به گزارش ایرنا، کبد چرب عارضه ای است که به دلیل شیوه زندگی کم تحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود می آید و محققان پیش بینی می کنند که عارضه تا چند سال آینده به یک تهدید جدی و شایع برای سلامت کبد تبدیل می شود.
کبد چرب چیست ؟
باتوجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از 5 تا 10 درصد از وزن کبد شود، عارضه ای به نام کبد چرب به وجود می آید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد.
کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل به وجود می آید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست، ولی محققان احتمال می دهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند.

علل دیگر کبد چرب غیرالکلی عبارتند از :
- استفاده از داروهای مختلف
- هپاتیت
- سوء تغذیه
- کاهش سریع وزن
- بیماری های خود ایمنی یا بیماری های کبد ارثی
برخی مطالعات نشان می دهد تجمع باکتری ها در روده کوچک نیز می تواند احتمال ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را افزایش دهد.
کبد چرب مرتبط با بارداری:
کبد چرب مرتبط با بارداری، عارضه تقریبا نادری است، ولی درصورت ابتلا می تواند برای جنین و مادر خطرناک باشد و به نارسایی کلیه و کبد مادر منجر شود. عفونت و خونریزی، از عوارض کبد چرب مرتبط با بارداری است، هنوز دلیل قطعی کبد چرب مرتبط با بارداری مشخص نیست، ولی محققان احتمال می دهند که عوامل هورمونی در این موضوع نقش داشته باشند.
علایم کبد چرب:
متاسفانه این عارضه در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف ، حالت تهوع ، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده می شود . بزرگ شدن کبد ، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکه های تیره ، برخی از علایم دیگر کبد چرب است .
چه افرادی بیشتر در معرض کبد چرب هستند ؟
افراد چاق یا دارای اضافه وزن ، بیماران مبتلا به دیابت ، زنان باردار و افرادی که در خانواده خود سابقه کبد چربی دارند ، بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند .
مهمترین عوامل خطر کبد چرب کدامند ؟
- استفاده خود سرانه دارو
- کلسترول بالا
- تری گلیسیرید بالا
- مصرف الکل
- سندرم متابولیک
- مصرف افراطی و خود سرانه استامینوفن
روش های تشخیص کبد چرب:
معمولا پزشک بعد از معاینه می تواند این عارضه را تشخیص دهد ، چرا که معمولا در این حالت کبد کمی بزرگتر از اندازه نرمال می شود . آزمایش خون ، سونوگرافی از کبد و نمونه برداری ، از مهمترین روش های تشخیص کبد چرب هستند .
<h2 st